Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Palavra mı göreceğiz!" PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 03 Aralık 2008 00:00

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Başak; TV8'de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten Programında, AKP hükümeti için yapılan eleştirilere karşılık verdi.

Ne şahsıma ne de partim adına bir gelecek kaygısı yoktur. Bize ve çalışmalarımıza palavra diyenlerle seçimlerde görüşeceğiz’’ dedi. AKP’nin ,Türkiye genelinde %46.9 oy oranına sahip olduğunu ,doğu illerinde ise bu oranın %60’a çıktığına işaret etti.’’Bir önceki konuğunuz olan, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek’in anlattıklarına göre, bir an kendimi Irak ya da Afganistan’da yaşıyorum zannettim.’’ dedi.İktidar olarak başarılı bir politika sürdürdüklerini bunun da hazmedilemeyerek saptırıldığını ve bu tür abartılı yaklaşımlarla yansıtıldığını ifade etti. ‘’’ AKP; imkanlarının ,emeğinin, vaktinin ve beyninin tümünü vatandaşlarına hizmet yapabilmek için kullanmaktadır , şahsına değil ‘’ açıklamasında bulundu.Başak ayrıca , Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş tüm partilere ve oy veren vatandaşlara ,CHP dahil saygı duyduğunu dile getirdi.’’ Siyasi partilerin para ve değer mekanizmaları insanlardır’’ görüşünü öne sürdü.Seçilip iktidar olduktan sonra , 1992 yılında milletin ; AKP’ye inandığını,2004 yılında doğru yolda olduğunu gördüğünü ve 2007 yılında ise daha da iyi olduğunu düşündüğünü , verdikleri oylarla ortaya koyduğunu belirtti..’’ Önümüzdeki seçimlerde çalışmalarımızın karşılığını alacağız ve oy oranlarımız artacaktır ‘’ iddiasında bulundu. Diyarbakır Bizim İçin Önemli

Ramazan Başak,, ‘’ Diyarbakır bizim için , Türkiye için önemlidir’’sözlerinin yanlış anlaşıldığını veya kasıtlı olarak ,bilerek saptırıldığını ifade etti. Şanlıurfa ‘dan İstanbul’a , Kayseri’den Diyarbakır’a tüm illerde yaşayan vatandaşların , eşit belediye hizmeti alması gerektiğini savundu.’’ İdeolojik anlamda sıkıntımız yoktur, dil, din ve ırk ayrımı yapılamasına karşıyız ‘’ dedi.Diyarbakır’ın seçimlerde ,AKP için öneminin büyük olduğunun altını çizdi.’’ Başarının sırrı samimiyet ve dürüstlüktür. Biz ,AKP olarak bunu doğu illerimize de taşıyabildik , vatandaşımız bunu gördü’’ açıklamasında bulundu.Doğu’da ,eğitimde ve sağlıkta hizmette eşitliğin sağlanamadığına işaret eden Ramazan Başak;’’İşi , gücü olmayan , aç ve sefalet içinde bulunan insanların , PKK tarafından kandırılmalarının ve yoldan çıkarılmalarının suçlusu , bu insanlarımızı ihmal etmiş siyasi partilerdir.’’görüşünü öne sürdü.‘’ Biz bu ihmalleri ortadan kaldırmaya başladık , amacımız birlik ,beraberlik ve eşitliktir’’ dedi.

GAP 2012’de Bitecek

Ramazan Başak ; ‘’ Şanlıurfa yıllardır alamadığı hizmeti , AKP döneminde almıştır’’ açıklamasında bulundu. TOKİ gibi önceki dönemlerde de olan birçok çalışmanın son iktidar döneminde hayat bulduğuna işaret etti.GAP’ın da aynı şekilde, en geç 2012 yılında tamamlanacağının altını çizdi.’’ 40 yıldır ,bir peygamber ve GAP şehri olan Şanlıurfa’da ,artık rüyalar gerçek olacak’’ dedi.Diğer partilerin ve önceki hükümet eleştirilerini bir kenara bırakıp , yapılamayanları gerçekleştirdiklerini , rakiplik üzerine siyaset yapmadıklarını vurguladı.Türkiye’nin ,3 milyar dolar için . ithal bakanlarla kapılarda beklediği dönemleri hatırlattı ve o zamanlar Türkiye için gerekli olan bu miktarın kendi dönemlerinde sadece , Şalıurfa’ya akıttıklarını söyledi.Yapılan yardımların bile eleştirildiğini. ,Türkiye Cumhuriyet’inin bir laik ve hukuk devleti olduğu kadar ,aynı zamanda Sosyal bir devlet olduğunu sözlerine ekledi.Devletin eli, kolu ve gözü olan kaymakamların ve valilerin yardım işini bizzat adrese teslim şeklinde yürüttüklerini dile getirdi. Başak ayrıca ,sırf 12 milyar doların GAP Projesi’ne , 40 milyar doların da batık bankalara verildiğini,nemaların ve KEY ödemelerinin de karşılandığını söyledi.Geçmiş dönemden miras kalan birçok borcun sorumluluğunu taşıdıklarını öne sürdü. Abartılarak gündeme taşınan dış borçlarında aslında %40 seviyelerinde olduğunu bilmeden ,hesapsız konuşulduğunu savundu.

Toki’lerde %60 kırım

Vatandaşın ev sahibi olmasına imkan sağladıklarını belirten Başak ;’’ Önceki iktidar dönemlerinde ,TOKİ yararlı işler durumda değildi. AKP tarafından hayata geçirildi Bizim dönemimizde %60 kırım söz konusudur.’’ dedi.Hayata geçirdikleri her proje ve çalışma için eleştiri yöneltenlere ‘’ vicdanınız nasıl rahat ediyor ‘’ serzenişinde bulundu.’’Siyaset şahıs için değil ,millet için yapılmalı’’ mesajını verdi.TV8'de yayınlanan Erkan Tan'la Başkentten programının konuğu, Ramazan Başak'dı.

Son Güncelleme: Cuma, 02 Ocak 2009 10:45