Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Tünel ihalesi yapıldı PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Perşembe, 25 Aralık 2008 00:00

Suruç Sulama Projesi kapsamında Ana İletim Kanalı’na su taşıyacak tünelin inşaat ihalesi DSİ Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı.

 

DSİ XV. Bölge Müdürlüğünde yapılan ihaleyi Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Suruç İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, DSİ Bölge Müdürü Mustafa Altundal’da izledi.

 

GAP Eylem Planında bulunan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesinin Suruç İlçe Merkezi ve Köylerine ait toplam 94 Bin 814 hektar tarım arazinin Yağmurlama ve Damlama sistemiyle sulanması sağlayan projenin II. Etabı olan Ana İletim Kanalı 2. Kısım (17 200 metre uzunluğunda 7 metre iç çapındaki sulama tünelinin TBM Metodu ile yapımı ve 1280 metre uzunluğunda 7 metre iç çapındaki galeri yapımı) inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Suruç ve Birecik ilçe ve köylerine suyun kavuşması tamamlanmış olacak.

İhaleyi izleyen Milletvekili Başak 2012’de tünellerden ve kanallarda su geleceğini belirterek Suruç halkının her şeyiyle bütünleşmiş olacağını söyledi. Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk ve DSİ Bölge Müdürü Mustafa Altundal ise konuyu yakından takip eden ve ihalenin gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunan Milletvekili Ramazan Başak’a teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: Cuma, 02 Ocak 2009 14:39