Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
TÜRKİYE-SIRBİSTAN PARLAMENTOLARARASI DOSTLUK GRUBU BAŞKANI BAŞAK: "BALKANLARDAKİ BARIŞ ORTAMI ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 13 Şubat 2008 00:00

Türkiye-Sırbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Rasim Ljajiç başkanlığındaki heyet ile görüştü.

-TBMM Haber Sitesi- Türkiye-Sırbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Rasim Ljajiç başkanlığındaki heyet ile görüştü.

Türkiye-Sırbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Başak, "Balkanlardaki barış ortamı ülkemiz için çok önemli" diyerek, Türkiye'nin, Sırbistan açısından hassasiyet gösteren konularda tedbirli bir politika izlediğini belirtti.

Başak, Dünya barışı açısından Balkanlar'daki barışı devam ettirmenin önemli olduğunu vurguladı.
 

Başak, Türkiye ve Sırbistan arasındaki ticaretin geliştirilmesi için parlamentonun gereken çalışmaları yapacağını da sözlerine ekledi.

Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Rasim Ljajiç de, Türkiye ve Sırbistan arasında dostluk grubunun kurulması dolayısıyla mutluluk duyduğunu söyleyerek, dostluk grubunun karşılıklı ilişkilere katkı sağlayacağını kaydetti.

Ljajiç, Türkiye'nin Sırbistan için diplomatik ve politik açıdan çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyleyerek, Türk yatırımcıları Sırbistan'a beklediklerini belirtti.

Ljajiç sözlerine şöyle devam etti:

"Eski Yugoslavya'daki bütün milletlerle ve komşularımızla ilişkilerimizi geliştirme çabasındayız. Şu anda Kosova sorunumuz var. Bütün bölgeyi etkileyebilecek bir çözüm sürecindeyiz. Tabii ki orada yaşayan Arnavutların hakları korunmalı ama Sırbistan'ın hakları da gözardı edilemez. Biz, politik çözüm bulmak için gayret ediyoruz. Barışçı yollarla çözüm istiyoruz, savaş istemiyoruz."

Son Güncelleme: Cuma, 02 Ocak 2009 14:34