Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
SURUÇ SULAMA PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Pazartesi, 12 Mayıs 2008 00:00

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde Kaymakamlık Tarafından Organize Edilen Suruç Sulama Projesi'nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Kaymakamlık tarafından organize edilen Suruç Sulama Projesi'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına, Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, DSİ 15. Bölge Müdürü Mustafa Altundal, DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Kafaf, DSİ 15. Bölge Kontrol Mühendisi Zafer Akın, Tarım Reformu Bölge Müdürü Hayri Bilim, Tarım Reformu Tapulaştırma Şube Müdürü Vahap Kaya ile kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Suruç Sulama Projesi'nin 3 etap şeklinde ihaleye çıkarılacağı belirlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, projenin takipçisi olduklarını ve projenin hızlandırılması konusunda gerekli tüm çalışmaların yapılacağını söyledi.

Daha sonra proje çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran, DSİ 15. Bölge Müdürü Mustafa Altundal ise, Suruç Pompaj Sulama Projesi'nin planlama çalışmalarının 2000 yılında bitirildiğini ve yapım ihalesine esas olan projenin ise 2006 yılında ihale edildiğini kaydetti. Altundal, 10 Ağustos 2006 tarihinde işe başlanarak bu yıl sonuna kadar uygulama projelerin bitirileceğini kaydetti. Altundal, tasdik aşamasına getirilen 1. etap su alma yapısı ve ana kanalın bir kesimi için ihale hazırlıklarına başlanıldığını ve bütçe imkanları dahilinde yıl içerisinde yapım ihalesinin yapılacağını söyledi.