Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
AK PARTİLİ GÜNEYDOĞU KÖKENLİ MİLLETVEKİLLERİ: "TERÖRÜN ZEHİRİ DEMOKRASİDİR, PKK, OHAL'İN GELMESİNİ İSTİYOR (ÖZEL) PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Cuma, 02 Ocak 2009 14:52

Aktütün Karakolu'na Düzenlenen ve 17 Askerin Şehit Edildiği Hain Saldırının Yankıları Sürerken, Hemen Herkes PKK Terör Örgütüyle Nasıl Baş Edilebileceğini Konuşuyor. Ancak Teröre Karşı Sürdürülecek Mücadelede Temel Hak ve Özgürlüklerden Ödün Verilmemesi ve Ohal'in Geri Getirilmemesi İsteniyor.

 

Aktütün Karakolu'na düzenlenen ve 17 askerin şehit edildiği hain saldırının yankıları sürerken, hemen herkes PKK terör örgütüyle nasıl baş edilebileceğini konuşuyor. Ancak teröre karşı sürdürülecek mücadelede temel hak ve özgürlüklerden ödün verilmemesi ve OHAL'in geri getirilmemesi isteniyor.

 

Bölgenin en büyük partisi konumundaki AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekilleri, PKK ile mücadelede OHAL gibi uygulamaların geri gelebileceğinden endişeli. Bölge milletvekillerine göre demokratik olmayan yol ve yöntemlerin en çok terör örgütü PKK'nın işine geleceğini düşünüyor. Terör örgütünün 12 Eylül ortamında ortaya çıktığını, OHAL dönemindeki yanlış uygulamalar yüzünden taban bulduğuna dikkat çeken Güneydoğulu milletvekilleri, son yıllarda iyice köşeye sıkışan PKK'nın yeniden mağduriyet edebiyatı üzerinden taban bulacağını söylüyor. Bölgenin OHAL gibi uygulamaları artık kaldıramayacağını vurgulayan milletvekilleri, "Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu hain saldırı hepimizin kenetlenmesine vesile oldu. Terör örgütüne yönelik her türlü mücadeleyi verelim. Ama sivil halka zarar verecek yöntemlerden uzak durulması gerekir."

Milletvekilleri, ayrıca son karakol baskınını fırsat bilerek dağa çıkmaları önlemek için geniş kapsamlı bir af yasasının çıkartılmasını istiyor. Bazı AK Partili Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinin Aktütün saldırısı ve sonrasında gündeme gelen OHAL istekleri ile ilgili görüşleri şöyle:

 

Ramazan Başak(Şanlıurfa): "Türkiye üzerinde oynanmak istenen genel iç ve dış oyun ve planların bir parçası olarak görüyorum bu son saldırı olayını. OHAL'ı çağrıştıran antidemokratik talepler, terörle mücadele gibi yasal düzenlemelerin istenmesi yersiz. Bir yere eğer bize bildirildiği kadarıyla 5 kez saldırı düzenleniyor ancak buna rağmen güvenlik önlemleri yeterince alınmıyorsa burada oturup düşünmek lazım. Günümüzde artık kapalı kapılar ardında konuşulanları bile rahatlıkla dinleyebiliyoruz. Nasıl olur da böyle bir saldırıdan haberimiz olmuyor. Önce bu konudaki zafiyetin konuşulması lazım. Türkiye'ye artık OHAL gelmez. Zaten çeyrek asırlık süre mücadelede onunla da hiçbir şeyi çözemediğimizi de bilmek lazım. Bölgenin huzuruna kurşun sıkılmak isteniyor."