Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
MECLİS'E KAMERALI KORUMA PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Cuma, 02 Ocak 2009 15:47

TBMM Bahçesi ile Belirlenen Diğer Alanlara Güvenlik Kameraları Yerleştirilmeye Başlandı. Proje Kapsamında Meclis'e 247 Güvenlik Kamerası Yerleştirilecek.

TBMM bahçesi ile belirlenen diğer alanlara güvenlik kameraları yerleştirilmeye başlandı. Proje kapsamında Meclis'e 247 güvenlik kamerası yerleştirilecek.

Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri (METSİS) Projesi kapsamında Meclis'e yerleştirilecek güvenlik kameralarının montajına başlandı. METSİS çerçevesinde Meclis'e 247 noktaya MOBESE kamerası kurulacak. Proje kapsamında, TBMM yerleşke alanı çevresinde konuşlandırılmış, çevre koşullarına dayanıklı, alarm destek yazılımları ile güçlendirilmiş, uzun süreli kayıt yeteneğine sahip, hareketli ve sabit kameralardan oluşan kamera güvenlik sistemi kurulacak. Modern iletişim altyapısı, güvenlik kameraları ve destek yazılımları ile plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemler ile yerleşke güvenliği yanısıra ziyaretçi giriş çıkışlarında da hız ve güvenlik sağlanacak. Genel Kurul salonu ve milletvekillerinin odalarına ise güvenlik kamerası takılmayacak.

Meclis'e kamera konulması milletvekillerinden olumlu tepki aldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, milletvekilleri olarak zaten her zaman göz önünde odukları belirterek, kamera konulmasını olumlu bulduğunu söyledi. Meclis bahçesinin geniş bir alan olduğunu ve Meclis'e her gün çok sayıda ziyaretçi geldiğini dile getiren Başak, güvenlik kamerasıyla herkesin biraz daha dikkatli davranmak zorunda kalacağını söyledi.