Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
SURUÇ RÜYASINA KAVUŞTU PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Cumartesi, 07 Mart 2009 16:22

               Binlerce Şanlıurfalı, Bozovalı ve Suruçlunun katıldığı Güneydoğu Anadolu projesi kapsamında olan ‘ Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi ‘ nin temel atma töreni 7 Mart 2009 Cumartesi günü Bozova Aşağı Bağlıca Köyü tören alanında gerçekleştirildi.

 

            Temel atma töreninin ev sahipliğini yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz ve AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Başak ise tören ve proje ile ilgili şu görüşlere yer verdi:

 

            Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta milletvekillerimiz olmak üzere DSİ Bölge Müdürümüz ve personeline şahsım ve insanlarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca törende bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Tarım Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’ e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 

 

            Bilindiği gibi bu proje 40 yılın rüyasıydı. Bu işi biz gerçekleştirdiğimiz için Şanlıurfa ve ülkem adına büyük bir onur duymaktayım.

 

            Cumhuriyet döneminin en büyük projelerinden biri olan GAP ve GAP ın içinde yer alan Suruç Projesi üzerinden bugüne kadar bir çok parti siyasi rant elde etti. Ama AK Parti olarak seçim meydanlarında verdiğimiz bu sözü yerine getirerek bu işi biz siyaseten değil bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve en önemlisi devlet-vatandaş kaynaşmasını sağlamak için yaptığımızı bir kez daha gösterdik. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere milletvekili arkadaşlarım ve teşkilatlarımızla birlikte Güneydoğu ve Doğunun unutulmuşluğunu, az gelişmişliğini silmek için gece gündüz çalışmaktayız. AK Parti’ nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ ya verdiği önemi her geçen gün insanlarımız daha fazla görmektedir.   

 

            Sadece Suruç projesiyle ülkeye her yıl 300 Milyon TL girdi olacak şekilde yaklaşık 180.000 kişiye istihdam sağlanacaktır. Suruç ilçe merkezi ve çevresindeki 104 yerleşim yeriyle toplam 94 814 hektarlık alan sulanacaktır. Sulu tarıma geçildiğinde tarıma dayalı sanayi dalları oluşturularak göçün önüne geçilecektir.

 

            Yapılan projenin temel atılmasıyla bir kez daha görüldü ki birlik ve beraberlik olduğu müddetçe başarılmayacak hiçbir şey yoktur. İnşallah bu projeyle ve projenin sağlayacağı kazanımlarla insanlarımız birbirlerine kenetlenip başta Suruç olmak üzere tüm Şanlıurfa ve tüm Türkiye’ nin gelişmesinde önemli rol oynayacaklardır.

 

            Projenin başta Suruç olmak üzere Şanlıurfamız ve tüm Türkiye’ ye hayırlı olmasını diler, 40 yıla damgasını vuran bu temel atma töreni vesilesiyle hemşerilerime sevgi, saygı ve en derin hürmetlerimi sunarım.

Son Güncelleme: Çarşamba, 18 Mart 2009 16:32