Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK AGUSEVİÇ VAKFINI MECLİSTE KABUL ETTİ... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Salı, 15 Eylül 2009 16:31


Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Başak, Sırbistan’ dan Aguseviç Vakfını Kabul etti. Başak heyeti Şanlıurfa'ya davet etti.

Türkiye-Sırbistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nde... Türkiye-Sırbistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nde Sırbistan’ dan gelen Hacı Naciye Karabegoviç (Aguseviç Vakfı) Vakfını kabul etti.

Kabulde Dostluk Grubu Başkanı Ramazan Başak ve Vakıf başkanı Rujdiya Aguseviç birer konuşma yaptılar. Vakıf adına konuşan başkan Aguseviç vakfın amacını, çalışma şeklini, kendilerinin Sırbistan’ ın Sancak bölgesinde yaşayan Boşnak kökenli olduklarını ve Türkiye ile olan ilişkilerine değindi.

Başkan Başak ise konuşmasında, Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluğun böyle ilişkilerle daha da pekişeceğini, vakıf ve temsilcileri için dostluk grubu olarak ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti. En kısa zamanda üyeleriyle birlikte Sırbistan’ ı ziyaret etmek istediklerini belirten Başak ilk ziyareti de Sancak ve Vakfa yapmak istediklerini söyledi.

Bunun karşısında duygulanan vakıf başkanı ve temsilcileri Ramazan Başak’ ı alkışlayarak kucakladılar. Aguseviç; bu tür dostane yaklaşımların Sırbistan’ da yaşayan Müslüman topluma güç verdiğini, Türkiye’ nin her zaman yanında olduklarını Ramazan Başak’ ın şahsında bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Duygulu anların da yaşandığı kabulün Türkiye ve Sırbistan ve özellikle orada yaşayan Müslümanlar açısından fayda sağladığı kanaati oluştu.

Daha sonra başkan Başak ve Aguseviç ile yönetim kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çektirerek vakfın şahsında Sırbistan’ da yaşayan din kardeşlerimizin yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını da tebrik ederek ayrıldılar.
Son Güncelleme: Salı, 15 Eylül 2009 16:43