Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAKAN BAŞAK' I KUTLADI... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Cumartesi, 17 Ekim 2009 09:22


GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Suruç Sulama Projesinin tamamlanması için Milletvekili Ramazan Başak'ın çok uğraş verdiğini söyledi.

GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Şanlıurfa'dan mutlu ayrıldığını söyledi. GAP Yatırımlarının hızla devam ettiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz' özellikle Suruç Sulaması...
ile Viranşehir-Mardin sulamasının sn kısa sürede tamamlacanğını söyledi. Bakan Yılmaz dün ziyaret ettiği Suruç Sulama Kanalları ve Şantiye ziyaretinden sonra Suruçlu bazı çiftçilerle görüştü. Suruç Ovasının suya kavuşması için Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Ramazan Başak'ın emeklerinin inkar edilemeyeceğini belirten Bakan Yılmaz'Suruç ovasının suya kavuşması için Milletvekili Ramazan Başak tam 2 yıldır uğraş verdiğine ben şahidim, bu projenin ihaleye çıkartılması, kaynak aktarılması, işlerin bir an önce başlaması için çok uğraş verdiğini biliyorum, bakınız şimdi Hükümetimiz bir Bakanı olarak benide buraya getirerek tm Suruç Ovasının suya kavuşması için diğer eksiklikleri bana söyledi. Gerçekten bu kadar özverili bir Milletvekilinizin olması bir şanstır'dedi.
Bakan Yılmaz ‘GAP Eylem Planı ile birlikte bu bölgeye renk ve can geldi.Son zamanlarda komşularımız ile de sıfır sorunlu politika anlayışını sürdürmekteyiz.Biz buna inanıyoruz bu bölgedeki komşularımız ile bizim kaderimiz ortak.Çünkü komşumuzda bir sorun olduğunda bu sorunun bize yansımaması mümkün değil.Dünya’nın ekonomisi en gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman bu ülkelerin ticaretini en çok komşuları ile yaptığını görürüz.Komşuları ile ticaret yapmayan bir ülkenin veya bir bölgenin gelişmesi mümkün değildir.Biz bir taraftan sulama projeleri ile ilgili üretimi arttıracağız buna dayalı sanayiyi geliştirmenin yanı sıra bir taraftan da Suriye ile Türkiye arasındaki vizenin kalkmasını sağladık.Bu Türkiye ve Suriye’nin ticaretine olumlu bir biçimde yansıyacaktır.Bu Ticaretten en fazla fayda görecek illerimiz den biride Şanlıurfa’dır.Suriye’deki bakan arkadaşım ile 2006 yılından bu yana Gaziantep,Kilis ve Suriye’nin Halep ilinin dahil olduğu bir program yürütüyoruz.Bakan Yılmaz bugün Ankara'ya gitti.

GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile dün Suruç ilçesine çıkarma yapan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak' Ben Suruç halkına sözümvar yılların su özlemleri bitirilecektir, benim tek hayalim budur, gece-gündüz bu projenin tamamlanması için uğraş verdim, projeninde takipçisi olacağım'dedi.