Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK VERDİĞİ SÖZLERİ TUTUYOR... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Pazartesi, 09 Kasım 2009 14:46
 Suruç Sulama Projesini adım adım gerçekleştiren Başak, seçim sırasında verdiği sözün bir kez daha arkasında olduğunu arazi toplulaştırılması ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.

Suruç Sulama Projesini adım adım gerçekleştiren Başak, seçim sırasında verdiği sözün arkasında olduğunu bir kere daha kanıtladı.




Kendisine bu konuyla ilgili sorulan sorulara yanıt veren Başak şu sözleri kaydetti: Kimsenin inanmadığı veya inanmak istemediği ve birilerinin provakatif söylemleriyle bu işin geçekleşmeyeceğini söyledikleri zaman ben şahsım adına bu işin altına başımı koydum. Seçim meydanında eğer bu projeyi gerçekleştiremezsem istifa edeceğimi söyledim. Allah' a şükürler olsun ki bugün gelinen noktada verdiğim sözleri birer birer gerçekleştiriyoruz. Projenin temeli atılacak dedik, atıldı. İnşaata başlanacak ve devam edecek dedik ve 16 ekimde GAP’ tan sorumlu bakanımızla ve halkımızla beraber gittiğimizde inşaatın nasıl ilerlediğini herkes gördü. Daha sonra Suruç ve köylerinin toplulaştırılmasını yapacağız dedik yine bazı kesimler işlerine gelmediğinden bize inanmak istemediler. Ancak bugün göstermiştir ki Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmayla ihalesini 1 Aralık 2009 günü gerçekleştireceğiz ve bize inananları mahçup etmedik. Ben ve partime mensup herkes bugüne kadar siyaset endişesi taşımadık. Suruç ve Şanlıurfa’ nın gelişmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 40 yıldır bir türkü gibi kulaktan kulağa söylenen bu iş gerçekleşmez gibi sözlerin Ak Partiyle artık değiştiğini görmekteyiz. Çünkü suyun gelmesiyle Suruç gelişirse Şanlıurfa gelişir, Şanlıurfa gelişirse Türkiye de gelişecektir. Ekonomik olarak sosyal statü olarak halk refaha kavuşacaktır. Biz milletvekilleri ve siyasiler olarak bunun derdindeyiz. Ve biz sadece Suruç’ u kurtaralım demedik. Hilvan’ ı Ceylanpınar’ ı Şanlıurfa merkezi yani kısacası Şanlıurfa’ nın her yerinde çalışmalarımıza devam ettik. Bütün projelerin gerçekleşmesi için çalıştık. Ve geçen 2.5 senelik süreçte gördük ki Şanlıurfa 40 yılda ilerleyemediği yolu bu 2 dönemde kat kat arttırdı. 
Suruç Sulama Projesi kapsamında bir aşamada 2 kısım halinde 100.373 ha lık arazi toplulaştırılıp 1820 km lik tarlaiçi yol yapımı yapılacaktır. Ben soruyorum bu kadar kapsamlı bir çalışma hangi tarihte yapılmıştır. Geçmişte gelen siyasilerin Şanlıurfa’ ya suyu getireceğiz söylemleri oy kapısı olmamış mıdır. Biz de çıktığımız da dedik ama tek bir farkla biz geçmişteki gibi bugün bunu söylemi Ankara’ ya gittiğimizde unutmadık. Dedik ve yaptık.
 
Hedeflerimizi hiç bir zaman küçük tutmayacağız her zaman daha iyiye kavuşmak için varımızla yoğumuzla çalışacağız. Ben bir kez daha proje kapsamında emeği geçen herkese bütün kurumlara bakanlarımıza ve başta bizlerden ve Şanlıurfa’ dan hiçbir zaman desteğini esirgemeyen sayın Başbakanımıza minnetlerimi sunuyorum. Bu vesileyle bütün Şanlıurfa’ lı hemşerilerimize de selam saygı ve hürmetlerimi gönderiyorum.