Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK ADANA' DA URFALILARLA BULUŞTU... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Salı, 17 Kasım 2009 13:01

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Adana'da Urfalıların buluştuğu gecede Demokratik açılımı konuştu.

Adana Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri düzenlenen geleneksel ‘Sıra Gecesi’nde buluştular.

Şanlıurfa’lı Birçok siyasetçi, bürokrat, işadamı ve esnaf ile tanınmış simanın katıldığı geceye Şanlıurfalı sanatçı Mahmut Tuncer, türküleri ile birlik ve dayanışmalarını pekiştirdiler.

Adana’da 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (SEY-ŞUD), bu yıl da geleneği bozmayarak Adana’da oturan Şanlıurfalıları geleneksel ‘Sıra Gecesi’nde bir araya getirdi. Adana Hilton Oteli’nde düzenlenen geceye AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ve il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Adana Vali Yardımcısı Dr. M. Ali Özkan, Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, MHP Büyükşehir Meclis üyeleri Fethi Çoşkuntuncel ve İsa Ceylan, MHP İl yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, Sıra Gecesi’nde başarılarından dolayı dernek başkanı A. Mehmet Tatlı tarafından; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Adana Vali Yardımcısı Dr. M. Ali Özkan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ve işadamı, AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Taşçı’ya birer plaket verildi. Gecede bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, geceye katılmaktan son derece mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, “Adana demek Şanlıurfa demektir. Şanlıurfa ise Türkiye demektir. Şanlıurfa hoşgörünün ve medeniyetin beşiğidir. Biz hepimiz bu topraklarda yaşayan insanlar olarak, bu ülkenin evlatları olarak kardeşiz. Hiç kimse bizi birbirimizden ayıramaz” dedi.
 
ŞEY-ŞUD Başkanı A. Mehmet Tatlı ise yaptığı konuşmada, “Bizim amacımız hemşehrilerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak, eğitimlerini yapamayan ve bu konuda yardıma ihtiyaç duyan genç hemşehrilerimize yardımcı olmak, kültürümüzü korumak ve geliştirmektir” dedi. Geceye katılan veyahut telgraf ile kutlama mesajı gönderen tüm davetlilere teşekkürlerini sunan Tatlı, derneğin bundan sonra da Şanlıurfalıların aralarındaki birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
 
Sıra gecesinde Urfalılara hitap eden Ak Parti Milletvekili Ramazan Başak Türkiye’nin son demokratik açılımı ile ilgili Urfalılara önemli açıklamalarda bulundu. Başak ‘Şanlıurfa Peygamberler şehri binlerce yıllık mazisi olan dünyanın en eski üniversitelerini barındıran medeniyetler şehri, bugünkü gündeme en fazla açıklık getirip sağlayacak Türkiye’nin şehri.ramazan başak Şanlıurfa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye demek Şanlıurfa demek, Şanlıurfa demek Türkiye demek neden derseniz; kürdün, türkün, alevinin, lazın, çerkezin, arabın binlerce yıldır kardeşçe yaşadığı bir şehir aklımıza nifak sokmak isteyen çevrelere yıllardır geçit vermeyen bir şehir ben bu güzel şehrin insanlarını, Adana da ki, diğer şehirlerden katıldığı bu toplantının benzerlerinin Türkiye’nin seksen bir Burada bulunan insanların hepsi kardeştir. Binlerce yıldır sizlerin ataları benim atalarım beraber Çanakkale’de savaşan atalarımız kardeşçe yaşıyorlardı. Ama birilerin bu ülkeye nifak sokmak istiyorlar. Kürt Türk ayrımı yapmak istiyorlar. Yıllardır alevi Sünni ayrımı yaparak bizlere kan kaybettirdiler, maddi ve manevi olanaklarımızın hepsini zedelenmesine sebebiyet verdiler. Emin oldun fikriniz zikriniz ideolojinin partiniz neyse benim başımın tacı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Demokratikleşme sürecinde bu bahsi geçen meselede ne Ak Parti var, ne DTP var, ne Türkiye partisi var, ne MHP var, nede CHP var tek bir şey var oda Türkiye Cumhuriyeti.
 
Onun için bu ülkenin geleceğine gelin el birliği ile katkı sağlayalım diyorum.
 
Ben Şanlıurfa milletvekiliyim Türkiye’nin seksen bir ilin yer altı yer üstü sorunlarını çözmek benim en asli vazifemdir. Bu vazife içinde iki buçuk yıldır çalışıyorum. Ama birileri de sizin bu evlatlarınızın yarınlarıyla oynamak istiyor. Bu sürece katkı sağlamak istemiyorlar. Sağlamayanlar da bugün meclis çatısını terk ettiler. Siz birilerine oy veripte gidin meclis salonunu terk edin mi dediniz. Siz birilerini milletvekili yapıp gidin orda sefa sürün mü dediniz. Varsa biz Ak Partililerin hatası o mevcut parlamento çatısı altında, bizi uyarırsınız. Geçirdiğimiz son dört seçimde de bu millete doğru yolda olduğumuzu gösterdik. Ben bu sürecin şahsıma değil beni bir daha milletvekili etmesi için değil, adalet ve kalkınma partisinin bir daha iktidar olması için değil Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha başbakan olması için değil, evlatlarımızın güçlü bir Türkiye ve bayrağımızın çatısı altında Allah başı dik yaşaması için bu sürecin hayırlara vesile olmasını dilerim.
Son Güncelleme: Cumartesi, 12 Aralık 2009 11:45