Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK ÇÖZDÜ... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Perşembe, 28 Ocak 2010 00:00

 

TBMM ile Sırbistan Cumhuriyeti Meclis Dostluk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Sırbistan’ da tutuklu bulundukları iddia edilen hemşerilerimizle ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

Sorunun ortaya çıktığı ilk günden beri bu konunun takipçisi olan Ramazan Başak, Sırbistan Cumhuriyeti yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığımız nezdinde tüm girişimlerde bulunduğunu ve işin gerçek yüzünün bahsi geçen hemşerilerimizin vize almadan Sırbistan’ a girmelerinden kaynaklandığını ve Ramazan Başak kendilerinin çabaları sonucu tüm vatandaşlarımızın serbest bırakıldığını ve şu anda hiçbir vatandaşımızın tutuklu olmadığını söyledi. Bu konuyla ilgili de ayrıntılı bilgi verdi.
 
Sınır güvenliği ihlali gerekçesiyle 23.12.2009 da 5 kişilik bir grup (Ferhat Uçar, Erdal Özmak, Mahmut Güzel, Bekir Özer ve Fehmi Özer) Sırbistan makamlarınca tutuklanmış 20 gün hapis cezası verilmiş olup ardından serbest bırakılmışlardır.
 
Aynı gerekçeyle 4 ocak 2010 da 3 kişilik başka bir grup ( Özcan Kızıkoğlu, Gökhan Kızıkoğlu ve Yunus Emre Cangüven) Sırbistan makamlarınca vizesiz giriş nedeniyle yakalanmış ve 10 günlük hapis cezasının ardından serbest bırakılmışlardır.
 
13 ocak 2010 tarihinde bu sefer 4 kişilik bir grup ( Yasin Olcay, Bülent Olcay, Cuma Olcay ve Fahri Uzun) yine Sırbistan’ a vizesiz kaçak olarak girmek istemişler sınır güvenliği ihlalinden Sırbistan makamlarınca yakalanıp 21 ocak 2010 tarihine kadar hapis cezası almışlar ve akabinde serbest bırakılmışlardır.
 
Yukarıdaki ilgili kişilerin geçerli pasaportlarrı olmakla beraber vizeleri olmadığı için yakalandıkları ve Sırbistan kanunlarına göre ceza aldıkları, bunun sonucunda serbest bırakılmış ve kendilerine Sırbistan’ dan ayrılmaları için 3 günlük süre tanınmıştır.
 
Şu anda Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesinden, Türkiye’ nin Belgrad Büyükelçimiz Süha Umar ve Sırbistan’ ın Türkiye Büyükelçisi Viladimir Çurgus dan alınan bilgiler ışığında Sırbistan Cumhuriyeti içerisinde tutuklu herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Ayrıca hiçbir vatandaşımızdan tutuklu olduğuna veya ayrılmak için herhangi bir talep büyükelçiliğimize gelmemiştir.
 

Birçok kanalda da açıklamalarda bulunan Başak Türkiye-Sırbistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak vatandaşlarımızın güvenliği hususunda hiçbir şekilde endişe verecek bir konu bulunmadığının bilinmesini isterim dedi.