Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK BÜYÜKELÇİYİ AĞIRLADI… PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Cumartesi, 13 Şubat 2010 13:09

 

Başak; Sırbistan’ da tutuklandığı iddia edilen hemşerilerimizle ilgili ilk ağızdan bilgi aldı.

 

 

 

Geçen hafta tutuklu bulunduğu iddia edilen hemşerilerimizle ilgili konuşulan yemekte Ramazan Başak, büyükelçiden son durum ile ilgili bilgi aldı. Hiçbir vatandaşımızın tutuklu olmadığını, hiç kimsenin bu yönde endişe etmemesini, iki ülke olarak bu konuda hassas olduklarını ifade etti.
 
TBMM-Sırbistan Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak TBMM de Sırbistan Büyükelçisi Vladimir Curgus’ u misafir etti.
 
Yemekte bir araya gelen dostluk grubu başkanı Ramazan Başak, başkan yardımcısı Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman ve büyükelçi, Türkiye Sırbistan arasındaki ilişkilerini de değerlendirdiler. İki ülke arasında dostluğun pekişmesi, ticaretin artması ve ekonomik ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunulan yemekte Ramazan Başak, dostluk grubu başkanı olarak önümüzdeki günlerde TBMM ye gelecek Türkiye ile Sırbistan arasındaki serbest ticaret antlaşması kanununa önem verdiklerini ve kanunu meclisten geçirdikten sonra Sırbistan Parlamentosunun da aynı kapsamdaki kendi kanunlarını geçirip iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin arttırılacağına değindi. Sırbistan’ la ticaret hacminin gelişmesinin Türkiye’ ye katkı sağlayacağını yabancı sermayenin Türkiye’ ye gireceğini söyledi. Bu ticaret antlaşmasıyla düşük seviyedeki ihracatın önemli bir seviyeye yükseleceğini bunu da kendi iktidarları döneminde olduğunu ve Ak Parti ile Sırbistan’ la olan ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini iki ülke arasındaki geçmişte yaşanan sorunların gün geçtikçe aşıldığını ifade etti. Büyükelçi Curgus da bu düşüncelere katıldığını son dönemde iki ülke arasında çok büyük yol kat edildiğini bunun için de emeği geçen herkese şükranlarını sundu.
 
Büyükelçi kendilerini misafir ettikleri için Ramazan Başak’ a teşekkürlerini sunarken kendilerinin de beklediklerini söyleyerek TBMM den ayrıldı.