Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
KORELİLERE YATIRIM ÇAĞRISI PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Perşembe, 25 Şubat 2010 00:00

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak bugün Kore Eski Başbakanı ve Milletvekillerini ağırlayarak GAP'a yatırım için Şanlıurfa'yı tanıttı.

Türkiye-Kore Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ve Başkan Çankırı Milletvekili Nurettin Akman ile beraber Kore eski Başbakanı Lee Soo Sung ve Milletvekillerini TBMM de ağırlayarak GAP'a yatırım konusunda çağrıda bulundu.

 

 

GAP'ta devam eden bir çok yatırımları yakından takip eden ve özellikle Suruç  Viranşehir ve Bozova sulama projelerinin tamamlanması için uğraş veren Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak Kore'li Milletvekillerini Şanlıurfa'ya yatırım yapmaya davet etti.

 

Verilen yemekli toplantıda iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. Konuşmaların da yapıldığı yemekte, Ramazan Başak; iki ülke arasındaki dostluğun her geçen gün daha iyiye daha güzele gittiğini vurguladı. Ayrıca Ak Parti iktidarı zamanında ekonomik ilişkilerin tarihin en iyi seviyelerine ulaştığını bununla beraber ticaret hacminin genişlediğini ifade etti. Koreli iş adamlarına da Türkiye’ ye yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. Bölgesinde yükselen bir değer olan Türkiye’ nin büyük bir ticaret ve turizm merkezi haline geldiğini söyledi.

 

Heyete  GAP ve Şanlıurfa’ yı da anlatan Başak, muhakkak görmeleri gerektiğini ve davet ettiklerini söyledi. Hyundai gibi otomotiv devlerinin ve Kore sanayisinin Şanlıurfa’ da yatırım yapmaları için yoğun kulis yapan Başak, ayrıca iş adamlarına da Şanlıurfa’ nın insanı ve ticaret potansiyelinden bahsetti ve yatırım için bütün şartların uygunluğunu dile getirdi.

 

Verimli geçen yemekten iki taraf da birbirlerine teşekkürlerini sunup en kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle ayrıldı.