Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK: TOPLULAŞTIRMA TAMAM... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Cuma, 26 Mart 2010 00:00

 

Ak Parti Şanlıurfa Mv. Ramazan Başak 40 yıllık hasretin bittiğini Şanlıurfa merkez, Akçakale, Birecik, Bozova ve Suruç ve köylerini kapsayan toplulaştırma ihalesinin tamamlandığı müjdesini verdi.

 

Daha önceden Bozova Pompaj Sulama 2. kısım ve Günışık Ana Kanal İhalelerindeki mali tekliflerin alındığı ve kısa süre içinde inşaata başlanacağı müjdesini veren Başak, yine Şanlıurfa merkez, Akçakale merkez, Birecik merkez, Bozova merkez ve Suruç merkez ve köyleri için çok büyük önem arz eden toplulaştırma da 6. ve 7. kısım ihalelerinin tamamlandığı haberini verdi. Başak, teklifleri kabul edilen Pehlivan+Asil konsorsiyumu ile Bor A.Ş. firmalarının 17 günlük itiraz süresi sonrasında bir itiraz olmadığı takdirde toplulaştırmaya başlayacaklarını bildirdi.


6. Kısımda 55.056 Ha Alanda Arazi Toplulaştırması ve 1.170 Km Tarlaiçi Yol Yapımı yapılacak olan ŞanlıurfaMerkez Geçit, Kaplan, Karataş, Kırkmağara, Olukyanı, Suruç İlçesi Merkez, Akören,Küçük Kendirci,Yukarı Aybastı,Alanyurt, A.Oylum, Aybastı, Bilge, Binatlı, Boztepe, Büyüksergen, Büyükziyaret, Yalınca, Yalpı, Yatırtepe, Yıldız, Yoğurtçu, Yolcular, Yönlü, Çanakçı, Karahöyük, Çaykara, Karaköy, Çengelli, Keberli, Dinlence, Kızılhüyük, Ekili, Köseler, Eskice, Küçüksergen, Göleç, Küçükziyaret, Hüyükyanı,Yazıköy,Kurutepe, Kapıcı, Mertismail, Oymaklı, Topçular, Üvecik, Karadut, Mollahamza, Özlüce, Üçpınar, Uysallı, Ölçektepe, Onbirnisan, Tavşan, Uludüz, Uzgören Köyleriyle, 7. kısım da yer alan  45.317 ha alanda arazi toplulaştırması  ve 650 km tarlaiçi yol yapımı kapsamındaki Şanlıurfa İli Merkez Altınbaşak, Aşağıhamedan, Atlıkonak köyleri, Akçakale İlçesi Uğurtaş, Boybeyi, Yusufbey, Milköy, Çakırlar, Yediyol, ŞehitNusret, Büyüknaneli, Edebey, Dorumali,Yağmuralan,Nimet,Gündaş ve Güvenç köylerinin yapım işleri gerçekleştirilecektir.


40 yıllık rüyayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başak, bu işin gerçekleşmesi kendilerine nasip olduğu için büyük bir onur ve gurur duyduklarını ifade etti. Bu çalışmada emeği geçen milletvekili arkadaşlarına ve bürokratlara teşekkür eden Başak, bu vesileyle tüm hemşerilerine toplulaştırmanın hayırlı olması temennisiyle sevgi, saygı ve hürmetlerini sundu.