Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK; 'UMRECİLER RAHAT OLSUN'... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Salı, 30 Mart 2010 00:00

Umreye giden Şanlıurfa kafilesinin Suudiarabistan'da mahsur kalması üzerine Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak bu sabah Diyanet İşleri Başkanlığına gitti.

 

Mekke'nin Almasa otelinde mahsur kalan Urfalı Umrecilerin mağduriyetinin giderilmeye çalışıldığı öğrenildi. dün yaptığımız haber üzerine bugün Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak'ın urfa'lı Umreciler için uğraştığı öğrenildi.Bugün İlk olarak Şanlıurfa Müftülüğünü arayan Milletvekili Başak, daha sonra Diyanetişleri Başkanlığına giderek yetkililerle görüştü.


Şanlıurfa'dan umreye giden 250 vatandaşın mağduriyet yaşamasından dolayı üzüntülerini Diyanetişleri Başkanlığına aktaran Başak' hemşehrilerimiz kutsal topraklara giderek burada dini vecibelerini yerine getirirken, mağdur olmuşlarsa bu mağduriyet giderilmelidir, bu anlmada ilk olarak Suudiarabistanda bulunan Diyanetişleri yetkilileri ve Mekkede bulunan Dış İşleri Bakanlığının yetkilileri ile görüşmeler yapılmıştır, şayet her hangi bir sorun yaşayan vatandaşımız varsa lütfen bize ulaşsınlar,'dedi.


 23 mart tarihinde Urfa’dan uçak kaldırmak süretiyle anlaşma yapılan firma fireyi ilk gün vererek urfalı umre hacıları mağdur etmişti.. Puan tur yetkilisi birinci gün ayarlaması gereken uçakları ayarlayamayınca 167 kişinin 141’ni ilk uçakla Umreye götürmüştü.