Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK' TAN ÖZÜR DİLEDİLER... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Perşembe, 01 Nisan 2010 00:00

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak'ın Personel alım için danışmanı göndermediği, bir Urfa'lı Bürokratın atamasının bir türlü yapılmaması üzerine gönderdiği ortaya çıktı.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak'ın Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne işçi alımı değil, bir bürokratın atamasının bir türlü yetkililer tarafından yapılmaması üzerine danışmanını bilgi almak için gönderdiği ortaya çıktı.Dün bir çok haber sitesinde  Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak 'ın Tarım Bakanlığını işçi alımı için baskın düzenlediği yönünde çıkan haberlere cevap geldi.


Başak ilkkez olayın ayrıntılarını anlattı. Şanlıurfa Tarım Reform Bölge Müdürlüğünde bir Urfa'lının  haklı olmasına rağmen bir türlü atamasının yapılmaması üzerine  Genel Müdürlüğe bildirdiği, daire Başkanlığına bildirmesine rağmen atama konusunda bir türlü işlem yapılmadığı, bunun üzerine  Başak'ın danışmanını Tarım Reform Genel Müdürlüğüne göndererek bilgi almasını istedi. Genel Müdürlükte bilgi alamayan Danışman Daire başkanından  Milletvekiline bilgi vermesini istedi.5-6 ay boyunca Urfa'lı Bürokratın atamasını yapmaktan kaçınan Daire Başkanı  telefonu almayınca,danışman ile daire Başkanı arasında sözlü tartışma çıktı. Milletvekili Ramazan Başak ile görüşen danışman tartıştıklarını söyleyince, olayların büyümemesi için Başak'ın Tarım Reform Genel Müdürlüğüne geldi. Burada yetkililerle görüşen Başak' siz neden bir hemşehrimizin işini yapmıyorsunuz, gerekçeniz ne? neden cevap vermiyorsunuz danışmanımı yolladım siz yine açıklama yapmıyorsunuz'dedi.


Ankara'da korumasız gezdiğini belirten Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak' Ben bir hemşehrimizin haklı olmasına rağmen bir türlü atamasının yapılmamasını öğrenmek istedim, urfalı bürokratın yakınları ve kendisi 3-5 aydır biz Milletvekillerine haklı tepkilerini söyledi.Bende danışmanımı yolladım ve bilgi sahibi olmasını istedim, ancak danışmanıma bilgi verilmediği gibi haksız bir eleştiriye maruz kaldı, beni aradı, bende olayların daha da büyümemesi için Genel Müdürlüğe geldim, hiç bir kuruma baskın yapılmadı, gelişmeler taraflı bir şekilde abartılara yayılmıştır'dedi. öte yandan Tarım Reform Genel Müdürü ve daire başkanının   Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilini arıyarak kendisinden özür dilediği öğrenildi.


Öte yandan Urfa'lı bürokratın Babası A.Ö ise' Oğlumun atamasının yapılması gerekiyordu, Urfa'lı tüm Milletvekillerine gittim, ancak Ramazan Başak bizim haklı olmamız durumunda yardımcı olacağını söyledi, fakat Genel Müdürlükte Oğlumun ataması bir türlü yapılmadı bunun üzerine  Milletvekilimiz Başak'ın danışmanı giderek bilgi istedi, her hangi bir işçi alımı değil tamamen bir atamadır, olayı farkı yöne çekmenin anlamı yoktur, Milletvekili Başak, hemşehrisininin hakkını aramıştır'dedi.