Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK: URFA' YA HAYIRLI OLSUN... PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 21 Nisan 2010 00:00

Ak Parti Şanlıurfa Mv. Ramazan Başak 40 yıllık hasretin bittiğini Şanlıurfa merkez, Akçakale, Birecik, Bozova ve Suruç ve köylerini kapsayan toplulaştırma ihalesinin tamamlandığı müjdesini verdi.

 

Toplulaştırmanın başlamasıyla birlikte gerek tarla içi yol yapımı, gerek harita işleri, gerek hafriyat, gerekse nakliyat işlerinin olmasıyla Suruç ekonomisine büyük katkısı sağlayacak toplulaştırmayı değerlendiren Başak; Şanlıurfa merkez, Akçakale merkez, Birecik merkez, Bozova merkez ve Suruç merkez ve köyleri için çok büyük önem arz eden toplulaştırma da 6. ve 7. kısım ihalelerinin tamamlandığı haberini verdi. Başak, teklifleri kabul edilen Pehlivan+Asil konsorsiyumu ile Bor A.Ş. firmalarının toplulaştırmaya başlayacaklarını bildirdi. 
 
6. Kısımda 55.056 Ha Alanda Arazi Toplulaştırması ve 1.170 Km Tarlaiçi Yol Yapımı yapılacak olan ŞanlıurfaMerkez Geçit, Kaplan, Karataş, Kırkmağara, Olukyanı, Suruç İlçesi Merkez, Akören,Küçük Kendirci,Yukarı Aybastı,Alanyurt, A.Oylum, Aybastı, Bilge, Binatlı, Boztepe, Büyüksergen, Büyükziyaret, Yalınca, Yalpı, Yatırtepe, Yıldız, Yoğurtçu, Yolcular, Yönlü, Çanakçı, Karahöyük, Çaykara, Karaköy, Çengelli, Keberli, Dinlence, Kızılhüyük, Ekili, Köseler, Eskice, Küçüksergen, Göleç, Küçükziyaret, Hüyükyanı,Yazıköy,Kurutepe, Kapıcı, Mertismail, Oymaklı, Topçular, Üvecik, Karadut, Mollahamza, Özlüce, Üçpınar, Uysallı, Ölçektepe, Onbirnisan, Tavşan, Uludüz, Uzgören Köyleriyle, 7. kısım da yer alan 45.317 ha alanda arazi toplulaştırması ve 650 km tarlaiçi yol yapımı kapsamındaki Şanlıurfa İli Merkez Altınbaşak, Aşağıhamedan, Atlıkonak köyleri, Akçakale İlçesi Uğurtaş, Boybeyi, Yusufbey, Milköy, Çakırlar, Yediyol, ŞehitNusret, Büyüknaneli, Edebey, Dorumali,Yağmuralan,Nimet,Gündaş ve Güvenç köylerinin yapım işleri gerçekleştirilecektir.
 
Başak, çok çalıştıklarını projeleri teker teker hayata geçirdiklerini ve hemşerilerine hediye etmekten büyük gurur duyduklarını, bu sebeple projede emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini ifade etti. Toplulaştırma olsun, sulama kanalları olsun kendi iktidarları döneminde temellerini attıklarını, başta sayın başbakan olmak üzere hükümetin çok büyük desteğinin olduğunu söyleyen Başak, daha önce güneydoğu ve doğudan yapılan görüntü siyasetini kendilerinin yapmadıklarını, Ak Partinin siyaset peşinde değil hizmet peşinde olduğunu ve bu konuda gelecek her türlü desteğin, kimden geldiğine bakmadan kabul edeceklerini söyledi. Gelişmemişliği aşmak istediklerini, çizilen kötü imajı değiştirmek için ellerinden geleni yapıyor olduklarını söyledi. Bölgenin bu projelerin bitimiyle cazibe merkezi olacağını işsizliğin, göçün azalacağını hatta geri dönüşlerin gerçekleşeceğini ifade eden Başak, ekonominin gelişmesiyle, paranın bölgeye girmesiyle yokluğun ve yoksulluğun önüne geçeceklerini, terörün anılmayacağını böylelikle bölgede teröre yatırılan paranın da yine bölgeye ve bölge halkına kazandırılacağını sözlerine ekledi. Başak, Şanlıurfa için çalıştıklarını siyasette ve siyasetten sonra da aynı hız ve azimle çalışmaya devam edeceklerini, hiçbir şeyin kendilerini yıldıramayacağını, hemşerilerinin içini rahat olmasını kendilerinin her zaman onların hizmetinde olduğunu söyleyen Başak, bu vesileyle bütün hemşerilerine selam, saygı ve hürmetlerini sundu.