Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Başak 'Urfa Turizmin Başkenti' PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Cuma, 04 Haziran 2010 00:00

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak dün saat 13:00 sıralarında TRT3 meclis programında konuştu..

 

 

Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak dün saat 13.00 sıralarında TRT3 Meclis tv ekranlarına çıkarak başta Şanlıurfa olmak üzere doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan tarihi turizm kentlerini koruma konusunda bir dizi açıklamalarda bulundu.

 

 

Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ‘Şanlıurfa’nın turizm açısından çok değerli miraslara sahip olan bir şehir olduğunu belirterek tüm vekil arkadaşlarını 1 Temmuz da tatile girecek olan parlamento tatilini Urfa’da geçirmeleri için çağrıda bulundu. Şanlıurfa da 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Göbeklitepe gibi bir yere sahip oldukları için çok mutlu olduklarını ve gelecek kuşaklara ve turizm açısından sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.
Başak ‘ Son günlerde gerek dışta gerekse içte terör olaylarını lanetliyorum.  Yıllardır ihmal edilen doğu ve güneydoğudaki birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da Şanlıurfa’ya Diyarbakır’a, Şırnak’a, Hakkari’ye, Adıyaman’a, Gaziantep’e büyük yatırımlar yapan hükümetimizin başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanımıza, siz sayın milletvekili arkadaşlarıma bölgem adına özellikle teşekkür ederim ve sizlerden bir ricada bulunmak istiyorum saygı değer milletvekilleri 1 Temmuz 2010 tarihinde itibariyle parlamento tatile giriyor. Ben, sizler başta olmak üzere Trabzon’a, Artvin’e, İstanbul’a, Bursa’ya, doğu ve güneydoğuyu görmemiş olan herkese buradan seslenmek istiyorum. Bu yılki tatil programınızın içerisine Şanlıurfa’yı koyun tümünü düşünmüyorsanız lütfen bir kısmına, mazisi 12 bin yıl olan Göbeklitepedeki arkeolojik kazıları koyun. Saygı değer milletvekilleri değerli arkadaşlarım 3 bin yıl öncesine kadar mazisi dayanan Haleplibahçedeki mozaikleri koyalım diyorum. Oradaki amazon savaşçısı olan kraliçelerin dünyanın en kaliteli mozaiklerini ziyarete gidelim diyorum. Halilülrahmanı söylemeye gerek var mı Balıklıgölü, Cevahir Konukevini, Şanlıurfa’nın o tarihi sokaklarını gezmeye gidelim diyorum' diyerek Şanlıurfa’nın turizmin en eski Şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
Öte yandan ülke içinde ve ülke dışında yaşanan terör olaylarını lanetlediğini hükümetin ve milletin bu gibi olayların üstesinden geleceğini söyleyen Başak tüm Şanlıurfa’lı hemşerilerine sevgi saygılarını ileterek konuşmasını tamamladı.