Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK ÇİFTÇİLERE SESLENDİ PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 16 Haziran 2010 10:17

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak tarım çiftçisinin sorunlarını mecliste dile getirdi.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak dün saat 15:30 sıralarında çıkmış olduğu TRT’3 meclis TV de çiftçilerin sorunları ve yıllık tarım ürünlerinin alım ve satış fiyatlarını değerlendirdi.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ‘Saygı değer milletvekilleri iki bin on yılı hasat döneminin Şanlıurfa’ya, Konya’ya, Diyarbakır’a, Adıyaman’a, Yozgat’a, Niğde’ye kısaca Türk çiftçisine bol bereketli ve hayırlı olması temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum. Yaklaşık bundan bir ay önce tarım bakanımız iki bin on yılındaki toprak masulleri ofisinin tarım ürünleri alım fiyatlarını açıkladı. Bunu hepimiz de yakından takip ettik. Bu fiyatlarla ilgili bazı rakamlar söylemek istiyorum. Bu fiyatların yüksekliği kadar hususide ben sizlerin şahsınızda çiftçimizin, yetmiş iki milyon insanın dikkatine sunmak istiyorum. Ben çiftçi çocuğuyum ve arazi sahibiyim ama aynı zamanda da tarım ürünlerinin satışıyla ilgilendim. Bakın tarım bakanımızın açıklamış olduğu yumuşak buğdayın bu seneki ton başındaki fiyatı beş yüz elli TL, elli lirada prim veriyoruz altı yüz TL. Şuanda piyasa da altı yüz TL nin üzerinde vatandaş ürününü rahatlıkla satabiliyor.' dedi. Yıllık tarım ürünlerinden olan buğdayın fiyatlarını açıklayan Vekil Başak konuşmasına çiftçinin sıkıntılarına değinerek devam etti. Başak ‘çiftçilerimizin 2002 den beri bu yana kesinlikle mutlu olduklarını, artı çiftçilere desteklemelerden de prim verdiklerini dile getirdi.
 GAP’ın başkenti ve turizmin Türkiye’deki başkenti olan Şanlıurfa çiftçisinine, sayın bakanlara ve değerli vekil arkadaşlarına şükranlarını ileterek herkese saygı ve sevgilerini gönderdi.