Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Başak'tan Özkök'e Cevap PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 11 Ağustos 2010 14:56

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Erkan Tan'nın konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, bu sabah Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu oldu.

Kürt ve Türk vatandaşların, bir arada yaşayıp yaşayamayacaklarını sorgulayan Ertuğrul Özkök’ün yazısına değinen Başak; “Ertuğrul Özkök’ün bundan şüphesi mi var? Biz her türlü mücadelemize devam edeceğiz. İnadına demokrasi, inadına birlik beraberlik, inadına Kürt, Türk, Laz kardeşliği, inadına Türkiye Cumhuriyeti diyoruz” diyerek Özkök’ün sözlerini eleştirdi.

“TERÖRÜN ARTMASININ NEDENLERİ VAR!”

Başak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminde terörün arttığını düşünenlere “ Evet. Terör, Başbakan Tayyip Erdoğan döneminde kısmen artmıştır. Ancak bunun sebebi başbakanımızın ülkede sınıf atlatacak girişimlerde bulunmuş olmasıdır. Bu girişimlerin amacı da, 72 milyon insanımızın, evlatlarımızın Avrupa standartlarına kavuşabilmesidir. Ülkemizin demokratikleşmesi ve aydınlanmasını istemeyen her türlü iç ve dış güç odakları ve işbirlikçiler terörün artmasını hem istiyorlar hem destekliyorlar” diyerek Başbakana karşı yöneltilen eleştirilere sert cevap verdi.

“TERÖRİST DE BİZİM VATANDAŞIMIZ!”

“Ben ABD’yi, dünyayı gezmiş, tecrübe etmiş bir insanım. O bölgeyi de iyi tanırım. Güvenlik güçlerimizi öldüren kişinin ailesinden üyeler de yine bizim vatanımızda, topraklarımızda askerlik yapıyor. Terörist de vatandaşımız. Onu dağa gönderen ailenin, bürokrasinin hiç mi suçu yok? Gerçek suçluyu arıyorsak teröristi dağa gönderenlere odaklanmamız lazım. Terör, yalnız askeri yöntemlerle çözülemez” dedi.

“YALÇIN TOPÇU TEKNİK DİREKTÖR EDASINDA BİR LİDER”

Yalçın Topçu’nun mecliste “DSP ve Saadet Partisi ile beraber olmak isteriz ifadesine Başak ; “Kendi partisi için oy isteyen lider görmüştüm ama 37 yıllık hayatımda başka partileri de işin içine sokup, teknik direktör edası ile meclisi kendi isteğine göre dizayn etmeye çalışan bir lider görmemiştim” sözlerini kaydetti.

“BİZ DE MİLLİYETÇİYİZ”

Muhsin Yazıcıoğlu’na rahmet dileyerek sözlerine devam eden Başak: “Muhsin Bey, ırkçılık yapmayan değerli bir liderdi. Milliyetçilik; ırkçılık yapmadan insanlarını, vatanını sevmekse o zaman biz de Milliyetçiyiz. OHAL isteyenler gibi olsak o bölgedeki vatandaşların hepsini yakmamız gerekir. OHAL daha önce o bölgede denendi ancak hepimizin bildiği gibi başarılı olamadı” dedi.

“GÜNEYDOĞU HALKININ DA BU ÜLKEDE EMEĞİ, HAKKI VAR”

Başak, Doğu ve Güneydoğu halkının bu ülkede oldukça fazla emeğinin olduğunun altını çizerek, orada yaşayan halkın görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti. “İstanbul’un Atası ile Güneydoğu’nun Atası geçmişte beraber şehit oldular” sözlerini ekledi.

22 Temmuz seçimlerinde sözde Kürt halkını savunduğunu ve onları temsil ettiğini söyleyen siyasi iradenin, Ak Parti ile kıyaslanamayacağı alınan oylarla kendini göstermiştir. Birileri kaos ortamı oluşturmaya çalışıyor. Sunî bir beklenti içerisindeler” sözlerini kaydetti.

OKUMUŞLARIN OYUNU ÜÇLE Mİ ÇARPALIM?

Kendi partilerine, genel olarak aşiretlerden ve okuma-yazma bilmeyen kesimden oyların geldiği iddialarına sert cevap veren Başak: “Kimin aşireti yok ki? Herkesin aşireti var. Bir insan herhangi bir federasyona üyeyse, o da bir aşirete sahip demektir. Bir insan okuma, yazma bilmiyor olabilir. Onların yaşadığı yere okul gönderdiniz de onlar mı okumadı? Ayrıca okuma-yazma bilmeyen pek çok insanın, bilen insanlara göre, olayları daha iyi kavradığına şahit oldum” dedi. Kendi oyuyla, Başbakan’ın oyuyla, okuma yazma bilmeyen dağdaki bir çobanın oyunun bir olduğunu vurgulayan Başak, “Bu tartışmalara gireceksek profesörlerin oyunu 5000 ile mi çarpacağız? diye sordu.

“BENİM İSTANBUL’DA HAKKIM VARSA, SİZİN DE ŞANLIURFA’DA VAR”

“Adıyaman’a, Balıklıgöl’e gelin, buraları da görün. Tereddüt etmeyin bu memleket sizin. Ülkemizin değerlerine sahip çıkın. Benim İstanbul’da nasıl hakkım varsa sizin de Şanlıurfa’da o kadar hakkınız var” diyerek sözlerini tamamladı.