Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Başak Muhalefete Yüklendi PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 11 Ağustos 2010 15:03

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak dün CNNTURK'e konuk oldu ve muhalefeti eleştirerek önemli açıklamalarda bulundu.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, CNNTURK’teydi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın grup toplantısında yapmış açıklamalardan sonra CNNTURK’te yayımlanan ‘bugün’ programına konuk olan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak’da önemli açıklamalarda bulundu.
Attığımız adımlar Türkiye için
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, ‘Attığınız adımın içerisinde samimiyet olursa, hamleleriniz içinde gerçekten samimiyseniz bence sadece doğu ve güneydoğuya değil tüm Türkiye deki yetmiş iki milyon insana için hayırlı bir girişim olacaktır. Bunu söylerken adalet ve kalkınma partililer olarak samimiyetimizden hiçbir şüphemiz yok, ben Sayın Kılıçtaroğlu’nun samimiyetine inanmak istiyorum. Türkiye’nin maalesef, Sayın Kılıçtaroğlu’nun öncesinde özellikle ana muhalefet partisinin Türkiye ile ilgili meselelerde bir kısır düngünün dışına çıkamadığını gördük.
CHP yöntemini değiştirmeli
Cumhuriyet halk partisinin eski lideri Deniz Baykal, ‘siz Kürtlere etnik anlamda bir televizyon açarsanız hem maddi boyutundan bahsediyor ki, Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet, Araplarda Çerkezlerde sizden böyle bir şey ister. Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Ramazan Başak ise Baykal’a ‘bölgede Türkçe bilmeyen, ama Türkçe bilmemesinin sebebi istemediklerinden dolayı değil devletin o bölgeye eğitim alanında gerekli olan yatırımları yapmamasından veya gönderdiği öğretmenleri koruyamamasından kaynaklanan sebeplerden dolayı Türkçe bilmeyen insanlarımızın terör örgütünün yayın organlarına olan bağlılığını ortadan kaldırmak için açmış olduğumuz TRT6’i baltalamak için böyle bir söylemde bulunuyor. Ama biz o söylemi bile çok kısa bir süre önce ARAP kökenli vatandaşlarımız için ARAP tv yi açarak bu açılımı herkese ispatladıklarını belirterek Baykal’a cevap verdi.
Halkın kararına razı olmak zorundayız.
Vekil Başak, 12 Eylülde yapılacak olan referandum seçiminde muhalefet partilerine seslenerek, anayasa mahkemesine değil halka gidin çağrısından bulundu.
BDP bazı güçlerin altından elini çekerse terör olayı biter.
Başak, ‘BDP’nin tüm samimiyetiyle üstlerine bir sorumluluk alırlarsa terör sorunun ortadan kalkacağını, Türkiye’nin demokrasi yolunda bir önemli adımın eşiğini atacağını belirtti.