Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Başak Türkiye"yi Urfa"ya Davet Etti. PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 11 Ağustos 2010 15:24

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak dün akşam saatlerinde TRT5’e konuk oldu.

 

TRT5 Anadolu TV ‘de yayınlanan ‘vekilin gündemi’ programına katılan Başak önemli açıklamalarda bulunarak, tüm Türkiye’yi, memleketi Şanlıurfa’ya davet etti.

Başak “Yetmiş iki milyon kişi ne derse bizim için önemli”

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, ‘yetmiş iki milyon insanın taleplerini, biz ırak’taki komşularımızla örtüştüğümüze inanıyoruz. İran’dakilerle örtüştüğüne inanıyoruz. Yunanistan’dakine örtüştüğüne inanıyoruz. Komşularımızın tümüyle örtüştüğüne inanıyoruz. Siz yetmiş iki milyon insanın Avrupa standartlarına ulaşmış, aydınlık yarınları olan, kendine öz güveni olan, dünya arenasında uluslar arası arenada kabul görmüş bir vatandaşlık profilini oluşturmak istiyorsanız siz komşularınızla ve dünyayla entegre olmanız lazım.’ Dedi.

Türkiye bir Avrupa ülkesi


Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Türkiye’nin bir Avrupa ülkesi olduğunu belirterek şunları dile getirdi. ‘Türkiye bir Kafkas ülkesi mi, Türkiye bir Ortadoğu ülkesi mi, Türkiye bir Akdeniz ülkesi mi, Türkiye bir Karadeniz ülkesi mi. Peki bu bahsi geçen yerlerde de değişik değişik ülkeler var. Siz Kafkasya izlediğiniz politikayı Avrupa ya entegre edebilir misiniz. Onların ayrı bir kültürleri var savaş taktikleri ayrı mazileri ayrı Osmanlıdan kaynaklanan binlerce yıllık maziniz var. Siz politikanın işte bu kadar geniş bir cografyaya göre şekilendirmek zorundasınız. Türkiye üstüne düşen görevleri yapıyor.’ Diye konuştu.
 

 Başak ‘Türkiye’den umutluyum’ 
Vekil Başak, öte yandan açılım paketini konuşarak, şu cümlelere yer verdi. ‘ Türkiye’nin geleceğinden umutluyum, çünkü partim olduğu için değil. İktidara gelişiyle birlikte Türkiye’de bir şey değişti. Türkiye hatalarını kabul etmeye başladı, Türkiye geçmişteki yapılan yanlışlıklarına projektör çevirdi, Türkiye geçmişte gerek içte ve gerek dıştaki güçlerin, bu insanlarımız üzerinde oynanan oyunları kabul etmeye başladı. Seksenli yıllar öncesinde yaşanan sağ, sol diye birbirine kırdıltıldı. Bir evin içerisin iki kardeş bir solcu komünist, diğeri ise sağcı faşist aynı anne babanın evladı. Birileri bu ortamı sağladı. Ve Türkiye 12 eylül 1980 darbesini gördüğünü söyledi. 
Çocuğunuzun elinden tutun Urfa’ya gelin… 
Başak, tüm Türkiye’de yaşayan vatandaşlara seslenerek Şanlıurfa’da tatillerini geçirmelerini isteyerek, bu topraklar hepimizin Urfa sizin Trabzon benim Antalya benim, İstanbul benim, Mardin sizin, gelin görün ordaki insanların misafirperverliğini inanç yönünden kardeşliğinizi ülke yönünden kardeşliğinizi yetmiş iki milyonun nasıl bütün olduğunu, o insanın terör belasından en fazla etkilendiğini gelin görün.’ Diye seslendi. 
GAP’a önem veriyoruz 
Türkiye’de üretilen elektriğin yüzde yirmi dokuzu, sulanabilen tarım arazilerinin beşte biri yüzde yirmi küsürü GAP’ta.. biz GAP’a GAP eylem planı içerisinde 2012 yılında bitireceğiz, ilk defa bir iktidarın bir bölgede yatırımın yatırımcı kuruluşun ismini vererek, paranın kaynağını göstererek bitim yılının bir proje başlattığını’ dile getirdi. 
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, bu ülke hepimizin olduğunu belirterek tüm Türkiye’ye ve Şanlıurfa’lı hemşerilerine saygılarını sundu.