Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
BAŞAK’ tan SURUÇ VE C.PINAR’ A MÜJDE… PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 11 Ağustos 2010 16:53

Başak, Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi Sağ ve Sol Ana Sahil Kanallarının inşaat ihalesinin 9 Ağustos Pazartesi günü yapıldığını ve C.pınar Tigem deki kuyu açma ihalelerinin de çözüldüğünü duyurdu.

 

Milletvekili Başak; yaklaşık 180.000 kişiye istihdam sağlayacak ve 300 milyon (eski 300 trilyon) TL gelir artışı sağlayacak Suruç Sulama Projesi Kapsamında 9 Ağustos Pazartesi günü ihalesi yapılan 105.728.484 Tl lik muammer bedelli Sol Sahil Anakanal inşaatı için 23 firmanın tekliflerinin alındığını,  yine anı gün saat 16.00 da ihalesi yapılan 76.466.415 muammer bedelli Sağ Sahil Anakanal inşaatı için de 27 firmadan tekliflerin alındığını, tekliflerin incelenip en uygun olan teklif belirlendikten ve şikayet süresinin ardından inşaata başlanacağı müjdesini verdi.
 
Ayrıca Ceylanpınar’ daki Tigemin açacağı 500 kuyunun Aksoy Yaşar, Ramazan Çetintaş ve Ali Ötkün ortaklığı, Damla Sondaj, Sismik Ağ, Uniform, Has ve Ensu firmalarının kazandığını bir kısmının sözleşme imzalatıp işe başladığını, 2 firmanın 10 gün içinde başlayacağını ve son iki grubunda bir aksilik olmazsa 1 ay içinde sözleşme yapıp başlayacaklarının haberini veren Başak, sadece Ceylanpınar ve Suruç’ un değil bütün Urfa’ nın milletvekili olduğunu ve Şanlıurfa’ ya hizmet etmekten büyük gurur duyduklarını ve durmayacaklarını, hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
 
Başak, Ak Partinin halkın emrinde olduğunu gücünü yalnızca halktan aldığını ve bu projeleri de Şanlıurfa ve Türkiye’ ye kazandırmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca bu iki ihaleyle birlikte Suruç’ un tüm inşaat ihalelerini bitirdiklerini de söyleyen Başak, 40 yılda bitmemiş projeleri hatta başlanmamış olan bu projeleri güçlerinin el verdiğince bitireceklerini, yollarına engel koyulmaya çalışılsa da bunları teker teker aşacaklarını, kendilerinin yılmayacağını, her zaman halka ve Hakka hizmet edeceklerini söyledi. 
 
Milletvekili arkadaşlarıyla birlikte harcadıkları mesainin sonucunu almanın ve ortaya faydalı işler çıkarıldığını görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Başak, hemşerilerinin kendilerini her zaman takdir ettiklerini, bunu açıkça gösterdiklerini belirtti. Başak, Türkiye’ nin demokratikleşme sürecine büyük katkı sağlayacağını söylediği anayasa referandumunda da halkın kendilerine olan takdirini göreceklerini, sandıkta halkın demokratikleşme için kendi kendine sahip çıkacaktır dedi.
 
Bu vesileyle Başak, bütün hemşerilerine, tüm Türkiye ve İslam Alemine mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek hemşerilerine sevgi, saygı ve hürmetlerini sundu.