Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
SURUÇ SUYA KAVUŞUYOR PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Salı, 12 Ekim 2010 15:22

Suruç sulama projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak projenin yapıldığı alana giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Suruç sulama projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak projenin yapıldığı alana giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


 

Yaklaşık bir yıla aşkın çalışmaları durmaksızın devam eden Suruç sulama projesi kanalı önümüzdeki bir yıl içerisinde bitirileceği bildirildi. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ve beraberinde onlarca Suruç halkı projenin yapıldığı yere gittiler. Kanal çalışanlarıyla birlikte bir araya gelen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ve Suruç halkı yapılan çalışmalar hakkında Şantiye çalışanlarından bilgi aldılar. Yer altı kanallarını açmada kullanılan 152 metre uzunluğunda ve 1052 ton ağırlığında olan devasal makinenin çalışmasına start verilirken, yıllardır Suruç'a suyun gelmesine inanamayan Suruç halkı 152 metre uzunluğundaki makineyi trene benzeterek şaşkınlıklarını gizleyemediler ailelerine bu devasal makineyi gösterebilmek için ve telefonlarıyla kayıt altına aldılar.


 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ‘Sadece Suruç’a değil, Bozova’ya Birecik’e Akçakale’ye Şanlıurfa’nın merkez köylerine bu yapılan proje suyu kavuşturacak. Kırk yılın rüyası gerçek olacak. Tüm hemşerilerimizi o bölgedeki arkadaşlarımızın buraya gezmeye, görmeye davet ediyorum. İşte Ak Partinin farkı burada ortaya çıkıyor. Bir dönem sadece üç yüz beş yüz milyon dolar için dış kapılardan gezen Türkiye sadece bu bahsi geçen 3-4 ülkeye bir milyar dolar hatta bir nokta bir milyon dolar civarında yatırım yapan bir ülke konumuna geldik. Emin olun ben bile şaşkınlığımı ifade etmekte şuan güçlük çekiyorum. Bu makinenin devasal özellikleri bu makinenin hızı bu makinenin bir an önce o suyu kavuşturmada ki gücünü öğrendikçe emin olun ben bile o şaşkınlığımı halen üzerimden atamadım. Ülkemize hayırlı olsun özellikle Şanlıurfa’ya Suruç’a demiyorum, bu bölgedeki enerji üretimiyle birlikte arazilerdeki verim artışı Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir projedir. Hayırlı uğurlu olsun durmak yok, yola devam diyoruz. Sadece bu projede değil, Şanlıurfa’daki diğer projelerde değil doğu ve güneydoğunun hak ettiği yaşam standartlarına gelmesi için bu projeyle birlikte diğer projelerinde takipçisi olacağız. Ben herkese ülkemize Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.