Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Başak Türkiye' ye Seslendi. PDF Yazdır e-Posta
rbasak tarafından yazıldı.   
Pazartesi, 01 Kasım 2010 10:53

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak TRT3 TBMM TV' de önemli açıklamalarda bulunarak GAP’ın bitmesiyle Şanlıurfa’nın kalkınacağını belirtti.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak TRT3 TBMM TV' de önemli açıklamalarda bulunarak GAP’ın bitmesiyle Şanlıurfa’nın kalkınacağını belirtti.

Milletvekili Başak, bugün TBMM de genel kurul çalışmalarıyla ilgili, kürsüye çıkarak GAP ve Şanlıurfa projelerinin son durumlarıyla ilgili bilgi verdi. GAP’la ilgili kendisine yöneltilen sorular hakkında açıklamalarda bulunan Başak, ‘GAP’ın bitmesi Türkiye için Şanlıurfa için çok önemlidir’ diye vurguladı.
 
 Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devletini, yetmiş iki milyon insanı, Almanya’dan tutun Rusya’ya, Amerika’dan tutunda Sırbistan’a kadar dünyanın bir tarafında itibarlı bir konuma getiren ve dünyada gündemi belirlenen değil, günden belirleyen bir Türkiye haline getiren Başbakan’a yetmiş iki milyon insan ve kendi şahsım adına teşekkür ediyorum. Doğu ve güneydoğu Anadolu projesinin geldiği nokta hakkında bilgiler aktardı.


ŞANLIURFA GAP’LA KALKINACAK.


'İktidarımız öncesindeki siyasi partiler, siyasi iktidarlar GAP’ı on yıl önce bitirselerdi, bu ülkede nelerin olduğunu şöyle gözlerimizin önüne getirip hatırlayalım. 2009 itibariyle 9 tane hidroelektrik santrali faaliyete girmiştir.' diye konuşan başak GAP’la Urfa’nın kalkınacağını söyledi. 


15 YIL ÖNCE BİTSEYDİ ÖĞRENCİLERİMİZİN BURSLARI 2 KATI OLURDU.


GAP’ı buraya kadar getirmemizde harcanan para yirmi milyar dolar, harcadığımızdan fazlasını GAP bu ülke için harcamış. On beş yıl önce GAP projesi bitseydi, şuanki işçilerimiz emeklilerimiz genç kardeşlerimiz üniversite öğrenci kardeşlerimizin aldığı burslara kadar belki 2 misline çıkacaktı.


GAP BÖLGEDEKİ İŞSİZLİĞİ BİTİRECEK.


Şanlıurfa’da yapılan GAP projesi o bölgede işsizliği bitirecek, insanların kendi evlerinde insanca yaşama olanakları bulacakları Sinop’a Yozgat’a Samsun’a mevsimlik işçi olmaktan GAP’ın gelmesiyle kurtulacaklar.


İktidarımız öncesinde yüzde on dört sulama projelerinde gerçekleşme oranı var. Şuanda Şanlıurfa’da, Bozova’da, Ceylanpınar’da, Suruç’ta, Hilvan’da, Şanlıurfa’dan tutunda Mardin’e kadar, doğu ve güneydoğu Anadolu projesini bünyesinde barındıran dokuz tane ilde makineler çalışıyor. Gece gündüz teknik elemanlar çalışıyor. Ve 2012 periyoduna kadar bu projenin bitip 3.8 milyon insana iş ve aş olanağı sağlayıp iki yılda bir bu ülkeye bir GAP hediye etmek için gece gündüz iktidarımız çalışıyor.

Son Güncelleme: Pazartesi, 01 Kasım 2010 12:51