Ana SayfaİletişimAramaHaberlerFoto GaleriVideolarZiyaretçi Defteri
Başak’tan Ramazan sürprizi PDF Yazdır e-Posta
ihsan gunes tarafından yazıldı.   
Perşembe, 11 Eylül 2008 00:00
Milletvekilimiz Ramazan Başak dün akşam bir yerel televizyonda yaptığı açıklamalar sonrası Suruç Ovasına gelecek su projesinin ihale tarihini 31 Ekim 2008 Cuma günü saat 10.00 da yapacaklarını ve aksilik olması halinde Kasım sonu veya en geç Aralık başında temelini bütün Suruç ve Urfa’yla birlikte atacaklarını söyledi.

Daha önceden de birçok siyasetçinin gündeminde olan bu projenin bugüne kadar kimse tarafından gerçekleştirileceği düşünülmüyordu. Ancak milletvekili Ramazan Başak’ın büyük gayretleri sonucunda hayata geçirilmesine yalnızca günler kaldı.

Bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevap veren AK Parti Milletvekili Ramazan Başak, “Bu büyük projenin gerçekleşmesini sağlamak bize nasip olacak” dedi. Kendisinin ve mensubu olduğu AK Partinin büyük özveri gösterdiğini, hatırlandığı gibi 1-2 ay kadar önce Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesinin ihaleye çıkması ve temelinin atılması için gerekli ödeneğin kendisi ve AK Partinin gayretleriyle çıkartıldığını, bunun yanında tabi ki ilk kısımla kalmayacaklarını bu ihaleden sonra vakit kaybetmeden ikinci kısmın ihalesine çıkacaklarını ve Suruc’un ve Suruçluların özlemini çektiği suyun geleceğini söyledi.

Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesinin ilk kısmı olan ve ana iletim kanallarından pompa istasyonuna kadar olan ilk 30 km’lik kısmın ihalesine 31 Ekim 2008 Cuma saat 10.00 da çıkılacağını, gayet şeffaf şartlarda yapılacağını ve hiç bir aksiliğe sebebiyet vermeden ihaleyi sonuçlandırıp kasım sonu aralık başı gibi temeli atmak istediklerini, bu ihalenin hemen akabinde kalan 17 km’lik tünel kısmının ihalesini de yapacaklarını belirtti.

Projenin toplamda 94 bin 814 hektarlık bir alanı sulayacağını söyleyen Başak, suyun gelmesiyle verimli arazilerin gerçek değerini bulacağını, Suruc’un ve Suruçluların kalkınmasında önem arz edeceğini ifade etti.

Bundan önce de bu konuda pek çok haberin yapıldığını, basında ve Urfa da çıkan kendisiyle ilgili her haberde bu projenin kullanıldığını, bunun üstünden kendisinin ve partisinin yıpratılmak istendiğini belirten Başak, bunların amacının belli olduğunu AK Parti’nin sadece Suruç’ ta değil, tüm Urfa’da ve tüm Türkiye’de büyük bir çoğunlukla başarılı olacağını, tabi ki belediyelerin hepsini almak istediklerini ancak herkesin düşüncelerine ve tercihlerine saygılı oldukların, bugüne kadar yapılan icraatların insanlarımızın tercihlerini hangi yönde göstereceklerini sandıkta göreceklerini ve AK Parti’nin yaptıklarını tüm Türkiye’nin takdir ettiğini ve yapacaklarına da halkımızın desteklerini eksik etmeyeceklerini iddia etti.

Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Başak, bu gibi projelerin Urfa için yeni başladığını daha fazlasını da getireceklerini Peygamberler şehri Urfa’ya layık olmak için ellerinden geleni tüm milletvekili arkadaşlarıyla yapacaklarını, bu vesileyle tüm Urfalı hemşerilerinin bir kez daha ramazan-ı şeriflerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, Urfa için yapılan bu gibi projelerde emeği geçen bütün milletvekili arkadaşlarına ve tüm bürokratlara teşekkür etti.

Not: Haber www.sanliurfaolay.com dan alıntıdır.
Son Güncelleme: Salı, 25 Kasım 2008 03:13